Jump to content
  • 0
DMan

ABRP Stops Updating Position During Navigation

Question

I am new to using ABRP.  I purchased an ODBII dongle and set up live data for a 2014 Nissan Leaf through LeafSpy Pro.

When I start to navigate a route/trip, it seems to work for a few minutes, and then stops updating the position.  The current SOC and estimated SOC at destination keep updating like I am not moving (they are both decreasing like I would be starting from the location on the map ABRP stopped updating my position at, but it's updating my current SOC).

If I click the back arrow and it shows my route (My position -> Destination) and when I click the navigate button it seems to think I am still where it stopped navigating.  If I try to navigate to another destination, it does the same thing with assuming I am starting at where it stopped working.

Phone is a Google Pixel 5.  ABRP version 4.9.2 and LeafSpy Pro version 0.53.184.  ODBII dongle is LELink^2 BLE (https://www.amazon.com/gp/product/B00QJRYMFC/)

Sometimes after a while it will reset and I can start navigation again (not during a trip, like the following day), and sometimes not.  My last trip was about 20 hours ago and when I open the software, it still thinks I am where I was yesterday when it stopped navigating.  I switched to Google Maps and used that for the remainder of my trip, and used it again this morning so it's not an issue with the phone's GPS.

Anything tips or things I should try?  I feel like I must be doing something dumb.

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

We saw some issues with LeafSpy as it does not report the location correctly. Please go to your car specific settings in ABRP, where you can also see the car telemetry data, scroll down to settings and enable the toggle for "override car position".

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0
2 hours ago, Samuel-ABRP said:

enable the toggle for "override car position".

Thank you, I did not know that it was getting position data from LeafSpy.  I will try this today and hopefully it works!  I'll check back in and let you all know!

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Just wanted to come back and say that this worked.  It's been solid across a handful of trips.  Thank you!  I'll be signing up for the paid plan shortly!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...