Jump to content
Abu Dhabi Dude

Freezing at Waypoints

Recommended Posts

Just noticed this on a trip yesterday. iOS app on an iPhone 11 Pro. 
 

When I make trip with waypoints and then navigate that trip, after I have stopped at a charging waypoint the app locks up. Mayo stops moving, nothing updates and hitting replan does nothing. The only way to continue the trip is to force close the app and reload it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is this still an issue with the current version?  I've added it to our bug tracker to try to reproduce / fix.  Will be somewhat difficult with most places on lockdown, so hopefully soon!

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, Jason (ABRP) said:

Is this still an issue with the current version?  I've added it to our bug tracker to try to reproduce / fix.  Will be somewhat difficult with most places on lockdown, so hopefully soon!

Hi Jason. It’s a difficult one to test right now for obvious reasons. I’ll try to find a way of testing it and let you know, but it probably won’t be really soon. I do drive daily as I’m a “key worker” as they say over here but my commute is short and I don’t stop at a waypoint obviously. Next time I’m at work I’ll try setting up a route with a waypoint in the middle but it’s only 7 miles and I won’t be stopping to charge so it may not prove anything. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/27/2020 at 1:18 AM, Jason (ABRP) said:

Is this still an issue with the current version?  I've added it to our bug tracker to try to reproduce / fix.  Will be somewhat difficult with most places on lockdown, so hopefully soon!

Hi Jason. I managed to test this tonight coming home from work. I navigated home and set a waypoint halfway. There’s quite a lot to report!

First of all, o couldn’t get it to freeze as I’d reported before. It could be down to recent updates, but I have  another theory. Could it possibly be related to the phone losing its data signal whilst stopped at the charger and getting it back after moving again?

Second thing which happened tonight was, when I passed the waypoint, it didn’t move on to the next waypoint so it kept giving me directions to go back to the previous one. I actually tested it out last night and was getting the same result, but I wanted to try again in case I had placed the waypoint badly. But it just doesn’t seem to register that I now want to go to the next waypoint and keeps telling me to turn back.

The third thing is that the road conditions menu is now working, but the “live weather” switch has disappeared  have you disabled that at the moment or is it a bug? Just thought I’d point it out in case  08223D47-B1B7-4546-ABA6-94624BB38F01.thumb.png.dc5acc8bd38de4f0d85ea630dfae2092.png

The final thing is I noticed a minor graphical glitch. The red arrow icon for my current location seems to permanently point towards north rather than in the direction of travel. I’ve attached a screenshot to show you what I mean. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Contact Us

Bo - Lead Developer and Tesla owner: bo@abetterrouteplanner.com

Jason - New Car Models, Developer and Bolt owner : jason@abetterrouteplanner.com

Idreams - Forums Administrator, Forums Developer and Tesla owner : idreams@abetterrouteplanner.com

×
×
  • Create New...