Jump to content
  • 0
digitalw0lf

Live mapping navigation freezes

Question

I've tried using the ABRP Android app, the old web site, and the new web site, and in all 3 cases, after a couple of minutes, the navigation will freeze.  I know the data is still getting through, because my SoC updates, but my current location will not update.  It made for a really interesting trip yesterday, as I didn't know how my battery use was going, and I ended up making it to a charger with 2% left.  Has anyone else experienced this?  I haven't used ABRP in a few months, but when I used it back in September, before the new.abetterrouteplanner.com site was up, it worked just fine.  I am using a Pixel 4 running Android 10, whereas in September, I was using a Note 8 running Android 9.  I've checked all of my permissions, and everything is allowed, so I don't think it is that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Very interesting, I've seen a pause in navigation I haven't been able to figure out, but it always resumed after a few seconds.  Any other hints as to why this might be happening? Any other background applications running (like Android Auto?).

Also, just to check, you're on the newest version of the app? (3.9.4, click the ABRP Icon - version is listed at the bottom of the sidebar).

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I am running the latest version.  It may be that Android Auto was running in the background.  I can try again in a couple of days and kill AA if it is running in the background.  

I know back in September, using the old ABRP site, I didn't have any issues with it stopping tracking my location.  And I'm pretty sure I was using AA during that trip.  Now, no matter which way I try it, the app, the old ABRP site, or the new ABRP site, it will stop tracking after a few seconds to a couple of minutes.  I'll let you know in a couple of days how it goes.  It was because of ABRP that I was willing to take my Bolt on my Disney trip in September, so I definitely want to still be able to use it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Well, it is definitely something with my Pixel.  I tried again on Friday, and the navigation froze again.  It went about 5 minutes before it briefly froze, then worked again for about 30 more seconds after it unfroze, then froze for the rest of the 30 minute drive.  I tried again today with an extra phone that I've got, a Nexus 6, and had no issues with the navigation.

The two big differences between the phone are that the Nexus is running Android 7, whereas the Pixel is running Android 10, and that the Nexus does not have Android Auto installed, the Pixel does.  I am going to try disabling AA on the Pixel and see if it works.  Here's hoping it does.

Edited by digitalw0lf

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Well, no luck.  I disabled Android Auto on the phone, and the navigation still froze.  I even thought it might be related to another app I have that does location tracking, so I disabled it, and that didn't work either.

I may drag my laptop along one day and hook up my phone and look at the logs through the debugger.  Maybe that will tell me something.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Contact Us

Bo - Lead Developer and Tesla owner: bo@abetterrouteplanner.com

Jason - New Car Models, Developer and Bolt owner : jason@abetterrouteplanner.com

Idreams - Forums Administrator, Forums Developer and Tesla owner : idreams@abetterrouteplanner.com

×
×
  • Create New...